TAPAHTUMAT

Yhteistyökampanja Naisten Pankin kanssa-Kahvittelemalla naisille ammatteja

Koskaan ei voi olla liian suuri tai pieni järjestö auttamiseen!

Naisten Pankki  on tunnettu ja luotettava, suomalainen järjestö. Se on vapaaehtoisyhteisö, joka auttaa kehitysmaiden naisia Kirkon Ulkomaanavun kautta. Ystävyysseuramme on aloittanut Naisten Pankin kanssa kahvikampanjan, joten sinunkin on nyt helppo tukea kehitysmaiden naisia maistuvan kahvin parissa.

Filosofiamme mukaan maailmaa ei välttämättä voi pelastaa kerralla, mutta voit olla aktiivinen toimija paremman tulevaisuuden hyväksi. Naisten Pankki on ollut meille alusta alkaen innoittaja hyväntekeväisyyden läpinäkyvyyden ja naisten – jotka kannattelevat maapalloa olkapäillään – oikeuksien puolestapuhujana.

Kutsumme sinut tutustumaan Catracha Coffeen kahvitiloihin Santa Elenassa
The Way Back to Yarasquin-dokumentin kautta.

The Way Back To Yarasquin (A Coffee Pilgrimage) on Sarah Gerberin perustaman San Franciscolaisen Twenty Twenty Studios:n tuottama dokumenttielokuva.

Dokumentissa kerrotaaan kotiseudulleen palaavasta naisesta ja hänen luomastaan Catracha Coffee -järjestöstä, mikä koostuu Santa Elenan alueen pienviljelijöistä.

Dokumenttia on esitetty seitsemässä eri maassa, ja se on voittanut kolme palkintoa elokuvafestivaaleilla. Seuramme esittää dokumentin maaliskuussa kolmessa eri kirjastossa: Helsingissä, Hämeenlinnassa sekä Turussa.

Dokumentti kestää 35 minuuttia ja sopii mainiosti sekä kahvin- että monikulttuurisuuden rakastajille. Tilaisuus on maksuton.

Taide kuuluu kaikille, niin vahvasti uskomme. Sen vuoksi ryhdyimme hondurasilaisten taiteilijoiden kanssa "Honduras, Arte y lo Nuestro"-projektiin, joka tähtää Hondurasin ainoan julkisen taidekoulun säilymiseen.

Vuoden 2018 pääprojektina on Hondurasin ainoan julkisen taidekoulun pelastusprojekti. Koulu tunnetaan nimellä ENBA, Escuela Nacional de Bellas Artes.

Hondurasin presidentti, Tiburcio Cariandino perusti taidekoulun Comayaguelassa, Tegucigalpassa vuonna 1940. Hondurasin ainoana taidekouluna sieltä on valmistunut yli 90% maan kaikista kuvataitelijoista.

Valtion tuki on tällä hetkellä lähes olematonta, ja koulu onkin päässyt huonoon kuntoon. Työkaluista ja muista materiaaleista on huutava pula. Vuosittain suuri joukko opiskelijoita joutuu keskeyttämään opintonsa, koska heillä ei ole mahdollisuutta rahoittaa tarvitsemiaan materiaaleja ja työkaluja. Lisäksi pintaremontin tarve on koko koulussa kiireellinen.

Suomi-Honduras Seura ry goes USA!!
Osana hondurasilaisen taidekoulun pelastusprojektia toteutamme taidenäyttelyn kolmessa eri kaupungissa: Miamissa, North Charlestonissa sekä Knoxvillessä.

Tämän projektin päätapahtumana ovat kolme taidenäyttelyä, jotka toteutetaan kymmenen valitun ja tunnetun hondurasilaisen taitelijan kanssa. Yhteistyössä mukana ovat SuArt Gallery,  North Charlestonin kaupunki, Gallery Zelaya Art Framing sekä Gallery Hola.

Tavoitteena on luoda ystävyyssuhteita Turun ja  North Charlestonin, Miamin ja Knoxvillen välille, vahvistaa monikulttuurisia taideyhteisöjä sekä kerätä varoja hondurasilaisen taidekoulun pelastamiseen.

Näyttelyiden aikaan osallistumme erilaisiin kulttuuritapahtumiin, kuten  North Charlestonin taidefestivaaliin ja tällä tavoin osallistamme enemmän paikallisia kulttuurinystäviä.

"Our Art, Our Life"

• 00 days