SUOMI-HONDURAS SEURA RY GOES USA!

Vuoden 2018 pääprojektina on Hondurasin ainoan julkisen taidekoulun pelastusprojekti. Koulu tunnetaan nimellä ENBA, Escuela Nacional de Bellas Artes.

Hondurasin presidentti, Tiburcio Cariandino perusti taidekoulun Comayaguelassa, Tegucigalpassa vuonna 1940. Hondurasin ainoana taidekouluna sieltä on valmistunut yli 90% maan kaikista kuvataitelijoista.

Valtion tuki on tällä hetkellä lähes olematonta, ja koulu onkin päässyt huonoon kuntoon. Työkaluista ja muista materiaaleista on huutava pula. Vuosittain suuri joukko opiskelijoita joutuu keskeyttämään opintonsa, koska heillä ei ole mahdollisuutta rahoittaa tarvitsemiaan materiaaleja ja työkaluja. Lisäksi pintaremontin tarve on koko koulussa kiireellinen.

Koulu on suuressa vaarassa sulkeutua ilman ulkopuolista tukea. Koko koulun pelastaminen ei ole mahdollista pelkästään meidän resursseillamme. Tämän vuoksi keskitämme tukiprojektimme kuvanveisto-osastolle, joka tarvitsee kiireellisimmin apua.

Pyrkimyksemme on aktivoida opiskelijat sekä Tegucigalpan asukkaat tämän projektin puolesta. Haluamme herättää ajatuksia ymmärtämään taiteen merkityksen koko yhteiskunnan toimivuudelle ja monimuotoisuudelle.

Taide voi toimia nuorille myös pelastuksena rikollisuuden ja väkivallan piinaamassa Hondurasissa. Samalla nuoren vaikutusmahdollisuudet ja sananvapaus laajenee. Suomi-Honduras Seura pyrkii rakentamaan ystävyyden siltoja eri maiden välillä taiteen ja muun kulttuurin välityksellä.

Hondurasin taidekoulu, ENBA

Suomalainen ystävyysseura