Yhteistyökampanja Naisten Pankin kanssa-Kahvittelemalla naisille ammatteja

Koskaan ei voi olla liian suuri tai pieni järjestö auttamiseen!

Naisten Pankki  on tunnettu ja luotettava, suomalainen järjestö. Se on vapaaehtoisyhteisö, joka auttaa kehitysmaiden naisia Kirkon Ulkomaanavun kautta. Ystävyysseuramme on aloittanut Naisten Pankin kanssa kahvikampanjan, joten sinunkin on nyt helppo tukea kehitysmaiden naisia maistuvan kahvin parissa.

Filosofiamme mukaan maailmaa ei välttämättä voi pelastaa kerralla, mutta voit olla aktiivinen toimija paremman tulevaisuuden hyväksi. Naisten Pankki on ollut meille alusta alkaen innoittaja hyväntekeväisyyden läpinäkyvyyden ja naisten – jotka kannattelevat maapalloa olkapäillään – oikeuksien puolestapuhujana.

Koulutus on ratkaiseva tekijä naisten aseman parantamiseen maailmassa. Mietimme pitkään mitä mekin voisimme tehdä tämän tarkoituksen hyväksi.

Kun haluat tehdä hyvää, joskus tuntuu että palaset loksahtelisivat itsestään paikoilleen. Näin kävi meille, kun löysimme Catracha Coffee co:n. Tämä pieni yritys on muuttanut Santa Elenan alueen pienviljelijöiden ja koko yhteisön elämän La Pazissa, Hondurasissa. Alueella on yli 400 pienviljelijää.

Catracha Coffeen perusti hondurasilainen nainen v. 2010. Yritys on antanut mahdollisuuden pienviljelijöille kahvinsa vientiin ulkomaille. Normaalisti kahvin vienti ulkomaille edellyttää minimituotantoa, mitä pienviljelijät eivät ole aiemmin täyttäneet. Catracha Coffeen avulla vienti on onnistunut ilman minimituotantovaatimuksia.

Catracha Coffee tekee sen lisäksi töitä koulutuksen edistämiseen lisäämällä esim. pienviljelijöiden tietoisuutta kahvin oikeasta hinnoittelusta. Aiemmin isot kahvintuottajat ovat kohdelleet viljelijöitä epäreilusti, ja ostaneet kahvia kohtuuttoman halvalla. Catracha Coffee maksaa viljelijöille kaksi kertaa minimihintaa korkeamman summan. Tällä tavoin viljelijöiden ei tarvitse velkaantua kuten aiemmin. Kahvin pienviljelijöille on myös esitetty uusia viljelysmuotoja, kuten vihannesten ja hedelmien viljelyä kuukausina, jolloin kahvin viljely ei tuota.

Catracha tarkoittaa hondurasilaista naista. Naiset ovat Catracha Coffeen sydän. Yhteisön naisille järjestetään viikottain erilaisia työpajoja mm. talouteen, käsitöihin, ruoanlaittoon ja vieraisiin kieliin liittyen. Ostamalla pienviljelöiden tuotteita reilulla hinnalla voi parhaiten turvata heidän toimintansa jatkuvuuden ja auttaa koko yhteisöä.

Alquimista Coffee Lab on hondurasilaisen naisen v. 2016 perustama pienpaahtimo Sevillassa, Espanjassa. Tämä paahtimo keskittyy juomamme kahvin ensiluokkaisuuteen. Alqumista Coffee Lab ostaa koko tuotantonsa Catracha Coffeen kuuluvilta pienviljelijöiltä, Glenda ja Wilfredo Vasquez.

Suomi-Honduras Seura ry ja Naisten Pankki tekevät yhteistyöprojektin hondurasilaisen Alquimista Coffee Labin kanssa. Jokaisesta kahvipaketista lahjoitamme 1,50 euroa Naisten Pankille, kehitysmaiden naisten hyväksi. Juo laadukasta kahvia, niin annat kehitysmaiden naiselle ammatin!

Pehmeä, täyteläinen ja keskitumma kahvi, jossa suklainen ja karamellimainen aromi, ja sitrushedelmäinen jälkimaku. Sopii niin juhlaan kuin arkeenkin, nautittavaksi hyvässä seurassa!

KAHVIN TIEDOT

Papujen alkuperämaa: Honduras.

Pavut: Catuai, 100% Arabica.

Alue: Santa, Elena, La Paz.

Korkeus: 1500m.

Käsittely: Käsinpoimittu, pesty, aurinkokuivattu.

Paahtimo: Alquimista Coffee Lab, Mairena Del Aljarafe, Sevilla.

Pakkauksen koko: 250g

Paahtoaste: Tumma sekä keskitumma.

Laatu: Papuina, suodatinjauhatus sekä espressojauhatus.

Paketin hinta: 10.50€

HUOM! Ei arvolisäveroa, myyjänä yleishyödyllinen ja aatteellinen, voittoa tavoittelematon yhdistys.

MITEN KAHVIA TILATAAN

Kahvin tuoreuden varmistamiseksi teemme paahtimolle tilauksia kaksi kertaa kuukaudessa. Ennakkotilaukset on oltava meillä kunkin kuukauden 10. ja 25. päivään mennessä. Lähetämme tällöin tilauksen paahtimolle, joka paahtaa kahvin meille ilmoittamamme tilausmäärän mukaisesti.

Paahtoerän toimitus Suomeen kestää n. viikon, sen jälkeen postitamme kahvitilaukset, mitkä ovat perillä asiakkaalla 1-2 työpäivän kuluttua lähetyksestä.

Huom! Kahvitilauksen pitää olla meillä viimeistään päivää ennen ennakkotilauspäiviä klo 14 mennessä, jotta se pääsee mukaan tilaukseen. Sen jälkeen tulleet kahvitilaukset tilataan vasta seuraavan tilauserän yhteydessä.

Pääset helposti tilaamaan laadukasta kahvia laittamalla sähköpostia osoitteeseen: asiakaspalvelu@shseura.fi

TOIMITUSTAVAT SUOMEEN

nouto Turusta: nolla euroa

nouto Postin noutopisteestä tai pakettiautomaatista 5,90 €.

Muista aina ilmoittaa matkapuhelinnumerosi niin saat saapumisilmoituksen ja pakettiautomaatin koodin tekstiviestinä.

Toimitus kotiin (Postin kotipaketti) 9,90 €

Postin kotipaketista ollaan yhteydessä sinuun, jolloin he sopivat kanssasi jakeluajan. Sovittavat toimitusajat vaihtelevat alueittain klo 9-21 välillä.

Kampanjatarjouksena tarjoamme yli kymmenen kahvipaketin tilaajalle Postin kotipaketin veloituksetta sekä pienen hondurasilaisen yllätyksen kaupan päälle.  Kampanjatarjous on voimassa helmikuun loppuun asti!