HONDURAS

MAANTIEDE JA HISTORIA

 

Hondurasin tasavalta sijaitsee Keski-Amerikassa ja siellä asuu n. 8,7 miljoonaa ihmistä. Hondurasin rajanaapureita ovat lännessä Guatemala, lounaassa El Salvador ja koillisessa Nicaragua. Honduras rajoittuu etelässä Tyynenmeren Fonsecan lahteen ja pohjoisessa Karibian mereen.

Hondurasiin kuuluu lisäksi useita saaria, joista suurimmat ovat Karibianmerellä sijaitsevat Roatán, Útila sekä Guanaja.Honduras oli monien mesoamerikakkalaisten kulttuurien, mainittavimpana mayojen koti ennen kuin espanjalaiset valloittivat maan 1500-luvulla. Espanjalaiset toivat maahan roomalaiskatolisuuden ja espanjan kielen sekä monia muita tapoja, jotka sekoittuivat intiaanikulttuurin kanssa. Honduras itsenäistyi vuonna 1821, ja on ollut siitä lähtien tasavalta. Valitettavasti Hondurasissa on kuitenkin ollut runsaasti poliittista ja sosiaalista epävakautta, joka on jatkunut näihin päiviin saakka.

Hondurasin pinta-ala on 112 492km2. Se on tunnettu luonnonrikkauksistaan kuten mineraaleista, kahvista, trooppisista hedelmistä ja sokeriruosta kuten myös kasvavasta vaateteollisuudestaan.

BLOG

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0